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For the purposes of this guidance, a fatality review committee includes the following: 
 Drug overdose fatality review committee (ORC 307.631); 
 Suicide fatality review committee (ORC 307.641); or 
 Hybrid drug overdose fatality and suicide fatality review committee (ORC 307.6410). 

 
NOTE: Except as outlined in Q6 of this document, OARRS cannot be accessed by members of any 
other fatality review committees (e.g., child, domestic violence, etc.).  
 
For questions regarding access to OARRS reports by members of a fatality review committee, 
please review the following frequently asked questions. If you need additional information, 
the most expedient way to have your questions answered will be to e-mail the Board office by 
visiting: http://www.pharmacy.ohio.gov/contact.aspx.  
 
For additional guidance on operating a fatality review committee, visit: 
https://odh.ohio.gov/know-our-programs/violence-injury-prevention-program/fatality-
reviews  
 
Q1) Who can access an OARRS report for the committeeʼs review? 
 
Ohio law (ORC 4729.80) permits any of the following who have been invited to serve on a 
fatality review committee to access a patientʼs OARRS report: 
 
 A prescriber or prescriberʼs delegate;  
 A pharmacist or pharmacistʼs delegate;  
 A coroner, deputy coroner, or coroner's delegate; or 
 Effective 8/1/2025: An employee of the Ohio Board of Pharmacy who has been 

appointed to a fatality review committee (See Q7 of this document for more 
information).  

 

https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-307.631
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-307.641
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-307.6410
http://www.pharmacy.ohio.gov/contact.aspx
https://odh.ohio.gov/know-our-programs/violence-injury-prevention-program/fatality-reviews
https://odh.ohio.gov/know-our-programs/violence-injury-prevention-program/fatality-reviews
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-4729.80


The law also requires a written agreement in place under which the information is to be used 
and disseminated according to the laws of this state. Please be advised that this agreement 
has been incorporated into the OARRS User Agreements for the users listed above. Therefore, 
no separate agreement is necessary as long as the OARRS user complies with the 
requirements of the Ohio Revised Code. 
 
Q2) Who is allowed to view an OARRS report? 
 
While the individuals listed in Q1 are permitted to access a report, the report may be reviewed 
and discussed by any person, including staff such as an epidemiologist or OFR coordinator, 
invited to participate in the fatality review committee. Those who are not officially invited to 
be part of the fatality review committee are not permitted to review a decedentʼs OARRS 
report. 
 
REMINDER: Any information, document, or report presented to a fatality review committee, 
all statements made by review committee members during meetings of the review 
committee, all work products of the review committee, and data submitted by the review 
committee to the Department of Health, other than the annual report submitted to the 
Department of Health (see ORC 307.646 and ORC 307.636), are confidential and shall be used 
by the review committee, its members, and the Department of Health only in the exercise of 
the proper functions of the review committee and the Department. 
 
Q3) How long should a fatality review committee keep a copy of a decedentʼs OARRS 
report? 
 
Each fatality review committee is responsible for maintaining records in accordance with a 
retention schedule set by the committee. The Board strongly encourages the deletion or 
shredding of a decedentʼs OARRS report following the review and abstract of the report.   
 
It is important to ensure that a decedentʼs report is not viewed or accessed by individuals who 
have not been formally invited to join the fatality review committee. Fatality committees 
should also be careful when electronically transmitting a decedentʼs OARRS report. Failure to 
properly encrypt or safeguard this information is a violation of Ohio law. 
 
As a reminder, unlawful dissemination of an OARRS report is a misdemeanor of the third 
degree (see ORC 4729.99 (J)(1)).    
 

https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-307.646
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-307.636
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-4729.99


Q4) I am a prescriber, coroner, or pharmacist serving on a drug overdose or suicide 
fatality review committee. Do I need to obtain a separate OARRS account? 
 
No. Those authorized individuals should not sign up for a new account. Rather, they should 
use their existing account to obtain a decedentʼs OARRS report. If you do not have an account, 
you can sign up for an account by visiting:  
https://www.ohiopmp.gov/Registration/Default.aspx.   
 
Q5) Can I use prescriber, coroner, or pharmacist delegates to run an OARRS report? 
 
The law restricts the use of OARRS to those who are formally invited to participate on the 
committee. If a delegate of a committee member is also serving on the committee, that 
delegate would be able to request a decedentʼs OARRS report as part of the standard delegate 
process.  
 
Q6) Can prescribers, pharmacists, or coroners utilize OARRS as part of a child or 
domestic violence fatality review committee? 
 
Prescribers and pharmacists serving on a fatality review committee are NOT permitted to 
access OARRS outside of a suicide, drug overdose, or hybrid (drug overdose/suicide) fatality 
review committee.  
 
However, if a coroner is conducting an autopsy or investigation on a decedent who happens 
to be the subject of a fatality review committee, that coroner may, as authorized under ORC 
4729.80, access OARRS for the purposes of conducting an autopsy or investigation:  

 
(A)(17) On receipt of a request from a coroner, deputy coroner, or coroner's delegate 
approved by the board, the board shall provide to the requestor information from the 
database relating to a deceased person about whom the coroner is conducting or has 
conducted an autopsy or investigation. 

 
The coroner is permitted to share information from an autopsy or investigation that is 
obtained from the decedentʼs OARRS report with a child fatality or domestic fatality review 
committee as part of the coronerʼs role on the committee.   
 
 

https://www.ohiopmp.gov/Registration/Default.aspx
https://codes.ohio.gov/ohio-revised-code/section-4729.80


Q7) Can employees of the Ohio Board of Pharmacy provide a decedentʼs OARRS report to 
a fatality review committee? 
 
Yes. Effective August 1, 2025, OAC 4729:8-4-01 permits an employee of the Ohio Board of 
Pharmacy who has been appointed to an overdose fatality review committee or suicide 
fatality review committee to provide a drug database report to any of the following committee 
members: 
 
 A prescriber;  
 A pharmacist; or  
 A coroner or deputy coroner. 

 
This information may only be provided for the purposes of the Committeeʼs review, and the 
employee is required to verify that the person receiving the report has signed a written 
agreement specifying how the information is to be used and disseminated according to the 
laws of this state. 
 
IMPORTANT: This does not allow Board staff to access and share OARRS information outside 
of a suicide, drug overdose, or hybrid (drug overdose/suicide) fatality review committee.  
 

https://www.registerofohio.state.oh.us/pdfs/4729/8/4/4729$8-4-01_PH_FF_A_RU_20250612_1004.pdf

